Maarten, Simon, Steven & Jasper aka the Ghostbusters

New kids on the Block! Maarten, Simon, Steven en Jasper, opgegroeid in de Noordrand van Brussel, werden verliefd op deze stad door alles wat ze voor hen doorheen de jaren betekend heeft: feestjes, vrienden, studies, parken…alles wat je (zondige) jeugdjaren moeten hebben. Doorheen deze jaren zijn twee van hen er als een blok voor gevallen. Ze besloten er te gaan wonen en zouden niets anders meer willen. Aangezien ze alle vier zoveel van deze prachtige stad gekregen hebben, was het tijd om eens iets speciaals en unieks terug te doen. Ze limiteerden hun autogebruik en cruisden met de gekende stadsvillo’s en elektrische steps door de stad om hun voetafdruk wat te beperken. Zo goed als elke week passeerden ze het kanaal, kijkend naar de kunstwerken, graffiti en ander geknutsel. Er moet meer zijn, dan alleen maar mooie parken en autovrije lanen… Via via kwamen ze in contact met het fantastische project Canal It Up, het “minder gekende” broertje van alle Brusselse clean-up acties. Ze twijfelden geen seconde en sprongen meteen op de boot 😉…ze konden eindelijk iets terugdoen voor een “lost beauty” van de hoofdstad. Gewapend met emmers, handschoenen, muziek en inzet sprongen ze van de kaai hun kajak in om anderhalf uur plastiek en ander anorganisch materiaal op te ruimen.
Het resultaat mocht er zijn…maar het ideale scenario was natuurlijk terugkeren met lege handen. Bij deze een warme oproep tot alle “Brusseleirs/essen”, toeristen, toevallige passanten: blijf gerust al lammerend naar al het moois zoals de graffiti en andere street-art kunstwerken van het kanaal zoeken (verborgen dolfijn) en kijken, maar het kanaal is meer dan dat!

Indien we deze waterloop de nodige aandacht schenken, zal er meer leven komen, zowel vanuit de stad als de natuur en kunnen we starten te verbinden in plaats van ontbinden. We kunnen het alleen maar aanraden. Je zet je in voor de stad en koppelt het meteen aan het aangename: een gratis kajaktochtje op het kanaal.