Hoe meer hoe beter!

Wil je iets speciaal met je sportclub, breikring of schaakteam organiseren? Zoek niet verder!

Met onze fiere vloot van 4 kajaks kunnen we 8 deelnemers tegelijkertijd te water laten. Elke bende moet door een volwassen kapitein op het water begeleid worden, elke scheepsjongen onder de 16 moet samen met een volwassen in een kajak zitten en iedereen moet kunnen zwemmen.

De activiteit duurt 1u45 voor een groep van 8 personen, 2u30min voor 16 personen, 3u30min voor een driedubbele groep enzovoort. Voordat we jullie te water laten, geven we een korte uitleg over de problemen van het kanaal en de Zenne, en de structurele oplossingen die we voorstellen. Daarna beginnen jullie aan de echte actie en vissen jullie zoveel afval als mogelijk uit het water. Eens terug op het droge wegen we jullie buit en sorteren jullie het afval om het in de juiste vuilbak weg te gooien. Omdat vele handen licht werk maken en omdat onze gids alleen is laten we samen de kajaks te water en ruimen we ze eveneens samen op na jullie avontuur.

We voorzien al het materiaal, het enige dat je zelf moet voorzien is een regenbroek en een regenjas tegen de regen, de wind en opspattend water, en schoenen die sluiten (geen sandalen of flip-flops).  Er is een kast waarin eventueel spullen in opgeborgen kunnen worden.

Om mee te doen aan deze activiteit moet iedereen kunnen zwemmen, moeten al de kinderen minstens 8 jaar oud zijn, moet er in iedere kajak minstens iemand van 16 jaar oud zijn en moet een volwassen persoon altijd mee op het water.

De gids zal mee op het water gaan voor veiligheidsredenen maar wij verwachten dat iedereen zich verantwoordelijk gedraagd op de kayaks. Het water is niet veilig om mee te spelen of te zwemmen.

Sta je al te popelen van ongeduldigheid? Contacteer ons dan via het contactformulier dan kunnen we samen een datum vastleggen!

Plaats van afspraak is op de kade ter hoogte van Akenkaai 10, 1000 Brussel.

Hoe meer hoe beter!

Wil je iets speciaal met je sportclub, breikring of schaakteam organiseren? Zoek niet verder!

Met onze fiere vloot van 5 kajaks kunnen we 10 deelnemers tegelijkertijd te water laten. De jongste scheepsjongen per kajak moet ten minste 15 jaar oud zijn en elke bemanning moet door een volwassen kapitein op het water begeleid worden.

De activiteit duurt 1u30 voor een groep van 10 personen, 2u15min voor 20 personen, 3u15min voor een driedubbele groep enzovoort. Voordat we jullie te water laten, geven we een korte uitleg over de problemen van het kanaal en de Zenne, en de structurele oplossingen die we voorstellen. Daarna beginnen jullie aan de echte actie en vissen jullie zoveel afval als mogelijk uit het water. Eens terug op het droge wegen we jullie buit en sorteren jullie het afval om het in de juiste vuilbak weg te gooien. Omdat vele handen licht werk maken en omdat onze gids alleen is laten we samen de kajaks te water en ruimen we ze eveneens samen op na jullie avontuur.

Wij voorzien al het materiaal, het enige dat jullie zelf moeten voorzien zijn kleren die wat nat mogen worden. Er is een kast waarin eventueel spullen in opgeborgen kunnen worden. En we organiseren de vaartochten het hele jaar door, ook in de winter.

Sta je al te popelen van ongeduldigheid? Stuur ons een sympathiek berichtje naar info@canalitup.org of contacteer ons via het contactformulier.

Plaats van afspraak is op de kade ter hoogte van Akenkaai 10, 1000 Brussel.